Den runda rabatten har äntligen blivit klar

Det har inte blivit mycket annat jobb i trädgården mer än att återställa efter grävningen den senaste veckan. En massa sand över som legat på gräsmattan så det har blivit mycket krattat, sopat och bortkört.

Nu börjar jag ändå se ett slut och jag kan föreställa mig ett slutresultat – som kommer att bli superfint! Dock är det ganska långt kvar dit och min första förhoppning är att gräset som blivit förstört under sandmassorna ska återhämta sig så att det blir lite finare så länge.

Igår fick jag iaf äntligen lite tid över och då bestämde jag mig för att den runda rabatten skulle bli klar.

En smultronschermin fick ta plats, och så även stäppsalvian och lavendeln som togs upp i rabatten som grävdes upp. Jag blev mycket nöjd med resultatet och jag kan riktigt känna doften av de blommande lavendlarna och hur bina surrar.

Allteftersom körsbärsträdet växter kommer rabatten att få ändra på sig, men än så länge får allt gott och väl plats =)

Runda rabatten klar. Forsythia, smultronschersmin, sammetssyrén, körsbärsträd, lavendel och stäppsalvia. Blomning från vår till sensommar.
Runda rabatten äntligen klar. Körsbärsträd i mitten med vit stäppsalvia runt sig. Forsythsia, sammetssyrén och smultronschermin utgör de tre ”hörnen” och emellan dem har jag planterat lavendel.
Share Button

2 reaktioner till “Den runda rabatten har äntligen blivit klar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *