Amerikanska blåbär, tranbär och allåkerbär

Nu äntligen har jag fått klart surjordsrabatten. Efter att vi i förra veckan hämtade ett lass med torvmull hos kommunen och i helgen gjort en riktigt fin lucker rabatt har jag nu äntligen fått ner alla växter. Grävde en grop till varje växt och fyllde på med rhododendronjord. Trivs de inte i den här gottiga jorden så borde de inte trivas någonstans!

Sex stycken blåbärsplantor (North blue x 2, North country x 2 , Hardy blue, Berkeley) två Tranbärsplantor (Pilgrim, Bergmans) och tre Allåkerbärsplantor (Anna x 2, Beata)

Nu väntar jag med spänning på att få smaka på dem alla! Blåbären blommar för fullt nu så de borde jag få smaka på redan i år. De doftar riktigt gott också, även om man nästan måste stoppa in näsan rakt i blommorna för att känna något. Allåkerbären har också blommat som bara den sedan jag köpte dem, vore kul om jag fick några bär på dem redan i år. Tranbären får jag nog vänta med ett tag innan det blir några bär. Det värsta är att vänta inte riktigt är min grej, jag vill ju smaka på alla i år! Jaja, det är det som är så bra med naturen, det går inte att påverka det som händer så mycket. Bra träning för mig och min otålighet vill jag lova!

Surjordsrabatten med amerikanska blåbär, amerikanska tranbär och allåkerbär.
Surjordsrabatten med amerikanska blåbär, amerikanska tranbär och allåkerbär.

Har inte helt bestämt vad som ska planteras i hörnet ovanför surjordsrabatten, men jag har både en fläder och en honungsbärsplanta som väntar på att bli planterade så de är goda kandidater (goda i två bemärkelser=).

Share Button

2 reaktioner till “Amerikanska blåbär, tranbär och allåkerbär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *