Denningarums gård

På vägen hem från Malmö åkte jag förbi Denningarums gård. Jag har läst mycket om gården på olika forumsidor och förstått att det är ett mecka för någon som jag, som älskar allt ätligt i trädgården.

Där har en man vid namn Jan Lindgren tillsammans med sin vän (som äger gården) planterat en massa olika ätliga träd och buskar för att testa dem och se hur de växter och klarar av vårt svenska klimat. Tyvärr är Jan mycket sjuk nu så hans vän kommer nu att ta över odlingarna helt. Jag hoppas så att de kommer att fortsätta driva den för det var helt fantastiskt. Måste åka dit igen senare i sommar när fler av bären är mogna, så kan man pröva sig fram och se vilka sorter man tycker om.

Självklart glömde jag totalt bort att ta bilder när jag var där för jag hade fullt upp med att kryssa mellan alla träd och buskar. Kolla in deras växtlista här, otroligt!!!

Kunde inte åka hem tomhänt så jag köpte mig ett par Honungsbärsplantor, en ”Leningrads jätte” och en ”Start”. De hade även en liten gårdsbutik med hemmagjorda safter, sylter, marmelader m.m. Jag köpte med mig en svartvinbärsvinäger och en Honungsbärssylt. Smakade på sylten igårkväll och den var faktiskt riktigt god. (Tur det eftersom jag nu har tre buskar Honungsbär=)

 

Share Button

2 reaktioner till “Denningarums gård

    1. Ja det var jättemysigt. Kan tänka mig att det blir ännu finare när sommaren kommit på riktigt eller när man kan plocka av alla bär och blommor. Det ligger precis vid en å där de hade en brygga som några fiskade ifrån, en liten lekpark och djur som man fick titta på. Mysig utflykt för alla åldrar tycker jag =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *