Nu är det som bäst på altanen

Nu är det äntligen så där perfekt väder, inte för varmt och inte för kallt. Man kan röra på sig och jobba i trädgården utan att dö av värmeslag eller smälta bort, men man MÅSTE inte jobba för att hålla sig varm =)

Det är även nu min altan är som bäst, innan den stekande värmen kommer. Altansoffan har skrikit på mig flera gånger i helgen och vem är jag att säga nej? Har blivit en timme eller två i vår mysiga soffa som är sådär härligt stor så man kan ligga och sova i den, bästa köpet vi gjorde förra våren. Många goa kuddar och fina blommor är ju ett måste för att ligga där och njuta!

 

Altansoffan ropar efter mig titt som tätt
Altansoffan ropar efter mig titt som tätt

Än så länge har inte vinrankan fått sina blad, men knoppar är det överallt så det är nog inte så lång tid kvar innan vi har ett härligt grönt frodigt tak över hela altanen. Det var helt fantastiskt förra året, vi drömde oss bort till en fransk medelhavsträdgård. I år ska vi dock ta hand om den bättre och ta bort fler klasar och årsskott, och se till att ta bort blad så att de resterande klasarna får mer sol. I höstas var det klasar precis överallt, men de flesta av dem blev inte särskilt söta, och jag tror det beror på att de konkurrerade med varandra. Är helt nybörjare på det här med druvor men i år har jag lovat mig själv att läsa på så att vi kan få bästa möjliga skörd.

Förra året gjorde jag heller inget av bären utan vi åt bara lite av dem direkt från rankan, men i år har jag tänkt att jag ska ta vara på dem på något sätt. Har ingen aning om vad man kan göra av vindruvor mer än vin, men man borde väl lika gärna kunna göra något drickbart utan alkohol, saft kanske? Skulle vara kul att hitta lite bra recept med vindruvor.

Här kommer lite bilder från förra året:

 

Vårt gröna tak. I år har vi bytt plats på bordet och soffan.
Vårt gröna tak. I år har vi bytt plats på bordet och soffan.
Vindruvsklase på vinrankan på altanen
Vindruvsklase på vinrankan på altanen
Massa vindruvsklasar på vinrankan på altanen
Massa vindruvsklasar på vinrankan på altanen. Klasarna var så tunga att grenarna rankorna ner i huvudhöjd.
Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *