Trädgårdskväll på lokala trädgårdshandeln

I förrgår var det trädgårdskväll på Backamo Handelsträdgård, som ligger alldeles för nära mig, mycket farligt! =)
Det var Bankeryds trädgårdsförening som hade träff och jag passade på att gå med. Kul att se att det var så många från lilla Bankeryd som var med, men sambon och jag sänkte nog medelåldern ganska så mycket.

Som vanligt fastnade jag vid den ätliga delen och fick se att de hade en sort av Honungsbär,även kallad blåbärstry. Dessa har funnits på min önskelista jag blev så glad! Har inte sett någon av de lokala plantskolorna eller blomsterhandlare sälja sådana här i närheten. Självklart kunde jag inte gå hem utan en sådan! Den blev även en stor blåbärsbuske med namnet Berkeley. Vet inte så mycket om den mer än att den tillhör de stora buskarna som blir mellan 1,5 och två meter. Nu har jag tre olika sorter så det ska bli kul när vi får smaka dem sedan.

Ett par plantor Pineberry, som även dem stått på min önskelista blev det också. Hoppas de nu blir så goda som jag föreställer mig =) Även de revar sig så jag lär ju ha många fler plantor till nästa år i sådana fall.

Jag köpte mig även en Sötflockel, eller Stevia för att bekanta mig med den på riktigt. Har läst så mycket om den de senaste åren och nu även sett att flera livsmedel är sötade med glykosider som kommer från just denna växt. Glykosider sägs vara upp till 400gr sötare än socker! Har sett att det finns en del recept med Stevia i så det ska bli kul att testa det i sommar.

 

Honungsbär, även kallad blåbärstry
Honungsbär, även kallad blåbärstry
Stevia
Stevia, eller sötflockel
Pineberry - vir jordgubbe med en touch av ananassmak
Pineberry, vit jordgubbe med smak av ananas
Blåbär Berkeley
Blåbär Berkeley

 

Share Button

En reaktion till “Trädgårdskväll på lokala trädgårdshandeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *