Kryddor och ärtskott

Har försökt att ha färska kryddor i köket hela vintern, men många av dem har inte velat överleva mer än några veckor. Nu har jag börjat att bunkra upp igen och nu klarar de sig alldeles utmärkt i vårljuset. Det känns så lyxigt att kunna hacka lite basilika eller klippa till sig lite gräslök när man behöver. När de blir lite varmare ute ska de planteras ut och förhoppningsvis växa till sig ordentligt. Citronmeliss att dekorera efterätter eller smaksätta vatten med är oerhört gott och dekorativt.

Har även odlat ärtskott, på bilden är de drygt en vecka. Vi äter och äter men de tar inte slut, men vad goda de är! Köpte en helt vanlig kartong med torkade gröna ärtor på Ica, snacka om valuta för pengarna.

Kryddor och ärtskott
Kryddor och ärtskott

 

Share Button

2 reaktioner till “Kryddor och ärtskott

    1. Hm, har svarat på detta innan men nu kan jag inte se det så jag skriver igen.

      Jag la ärtorna i lite jord (ca 1cm) men det behöver man inte alls göra. Det går lika bra att använda ca 1cm tjockt lager av fuktat hushållspapper eller bumull. Jag sådde nog alldeles för många på en gång för hur mycket vi än har ätit så finns det alltid en massa kvar =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *